Aranacak Kelime :  
  Tüm Reyonlar

  Fırsat Ürünü
Satrançsever / Sayı 1 (Kargosuz)

Fiyatı : 10,00 TL KDV Dahil

 
  Güncel Haberler

Kitaplarımızı Tanıyalım: 'Çocuklar İçin Satranç' Dizisi

Analiz Satranç kitaplarıyla henüz tanışmamış satrançseverlere ve yeni satrançsever adaylarına yayınlarımızı tanıtmak istedik.

5 kitaptan oluşan 'Çocuklar İçin Satranç' dizisiyle başlıyoruz:

- Çocuklar İçin Satranç Taktikleri - hemen al!
- Babanızı Satrançta Nasıl Yenersiniz? hemen al!
- Çocuklar İçin Satranç Açılışları hemen al!
- Çocuklar İçin Satranç Oyunsonları - hemen al!
- Çocuklar İçin Satranç Stratejisi hemen al!
- 'Çocuklar İçin Satranç' Dizisi - hemen al!

Her biri 128 sayfadan oluşan, farklı konuları ele alan çalışmada 50'şer başlık bulunmakta. Diziyi edinen satrançseverlerden 'kitapları hangi sırada incelemeliyiz?' sorusu tarafımıza sıkça yöneltilmekte. Farklı görüşler ortaya koymak elbette mümkün; lakin, tavsiyemiz aşağıdaki şekilde:  

- Çocuklar İçin Satranç Taktikleri
Yeni Zelandalı büyükusta Murray Chandler, satrançta önemli olan açmaz, beynel, açarak saldırı, şiş gibi taktik temaları '50 kurnaz taktik' başlığı altında satrançseverlerle tanıştırıyor. Kitabın sonunda sunulan 54 alıştırma sorusuyla da anlatılanların kavranıp kavranmadığının sınanması arzu ediliyor.

Örnek Sayfalar (görseli tıklayarak büyütebilirsiniz):




- Babanızı Satrançta Nasıl Yenersiniz?
'Çocuklar İçin Satranç' dizisinin en popüler çalışması olan bu kitabı da yazan Yeni Zelandalı büyükusta Murray Chandler. Taktiklerin öğrenilmesinin ardından bu kitapla '50 müthiş mat kalıbı' okurlara sunuluyor. Fakat konu başlıklarına geçmeden önce, ustaların uyguladıkları düşünme tekniği 'bir kombinezonun anatomisi' incelemesiyle kitapta kendine yer buluyor. Kitabın sempatik ismine uygun olarak, taktiklerin ardından bu şablonları öğrenen satrançseverin gerçek satranç mücadelesine hazır olacağını iddia etmek mümkün.

Örnek Sayfalar (görseli tıklayarak büyütebilirsiniz):




- Çocuklar İçin Satranç Açılışları
Açılışlar satrançta iyi bir konum elde edebilmek için esas şartlardan biri. '50 sihirli açılış' başlığı altında sunulan temel açılışlarla okurların gelecekte oluşturacakları sağlam açılış repertuvarının zemininin hazırlanması amaçlanıyor. Belki tüm açılışları 128 sayfada yeterli derecede kapsamak iddiası inandırıcı olmaz; lakin, başarılı bir satranç oyuncusu olmak için iyi bir açılış kültürüne sahip olmanın önemini kimse yadsıyamaz! 

Örnek Sayfalar (görseli tıklayarak büyütebilirsiniz):




- Çocuklar İçin Satranç Oyunsonları
Oyunsonu safhasının, satrancın çocukların ele almaktan hiç haz etmediği bölüm olduğu doğru. Gerçekten de taktik olanakların azaldığı oyunsonu, bu özelliğiyle ilk başta itici gelebilir. Lakin iyi bir oyuncu olabilmek için, oyunsonuna ilişkin temel konumlara ve kurallara hakim olmalısınız. Yalnızca bununla da kalmaz; taşların sahip olduğu kabiliyet ve özellikler tahtadaki taşların sayılarının azaldığı oyunsonu safhasında kendilerini en yalın ve anlaşılır şekilde gösterirler. Oyunsonu konusunda belki de dünyanın en önemli otoritesi olan GM Karsten Müller, ilk defa çocuklara yönelik bir çalışmayla satrançseverlerin karşısına geliyor.

Örnek Sayfalar (görseli tıklayarak büyütebilirsiniz):




- Çocuklar İçin Satranç Stratejisi
Strateji unsuru satrançta var olmasaydı, oyun derinliğini önemli ölçüde yitirirdi. Taktik unsurlarla donanan ve açılış ile oyunsonu ilkeleriyle tanışan satrançsever, stratejik konulara da hakim olabilirse işte o zaman iyi bir oyuncu olabilir. Fil çifti, alan avantajı, bingeç piyonlar vesaire gibi stratejiye ilişkin konuları sunan İsveçli IM Thomas Engqvist, tam da bu eksikliği gidermeye gayret ediyor.

Örnek Sayfalar (görseli tıklayarak büyütebilirsiniz):



Tüm bu kitapları tek tek edineceğiniz gibi, 5 kitabı toplu olarak özel bir indirimle (95,00 TL yerine 78,00 TL) alma şansınız bulunmakta.

- Çocuklar İçin Satranç Taktikleri - hemen al!
- Babanızı Satrançta Nasıl Yenersiniz? - hemen al!
- Çocuklar İçin Satranç Açılışları - hemen al!
- Çocuklar İçin Satranç Oyunsonları - hemen al!
- Çocuklar İçin Satranç Stratejisi - hemen al!
- 'Çocuklar İçin Satranç' Dizisi - hemen al!

Gelecekte diğer kitaplarımızı da tanıtacağız.



 
  Alışveriş Sepeti
Alışveriş sepetinize henüz ürün eklememişsiniz.

  Üye Girişi

  Güncel Haberler

  Anket
Bir sonraki kitabımızın içeriği ne olmalı?
Açılış
Oyunortası - Strateji
Oyunsonu
Oyun Koleksiyonu
Taktik - Soru

Company : ANALİZ YAYINCILIK
End Date : 01.09.2018
URL : https://www.satrancdukkanim.com/
Address : 1789 Sokak No: 9/A Bostanlı
Telephone : +90 232 330 16 56 / +90 536 357 31 56 / +90 532 574 88 73
Email Contact : info@satrancdukkanim.com
 

The following information has been self-reported by the entity to which it relates for the purpose of assignment of a unique identifier (CUI). The information has not been verified nor has the entity been authenticated, credentialed, verified, or investigated in any way.


Sitemizde kullanılan resimler, metinler ve diğer tüm içeriklerin telif hakları firmamıza aittir. Bu sitede yer alan içerikler, firmamızın izni olmadan basılı veya elektronik bir ortamda kesinlikle izinsiz olarak kullanılamaz ve çoğaltılamaz.
Bu sitede, Kolaymağaza™ Profesyonel E Ticaret Sistemi altyapısı kullanılmaktadır.