Aranacak Kelime :  
  Tüm Reyonlar

  Fırsat Ürünü
Satranç Kampı 4

Fiyatı : 15,74 YTL +KDV
İndirimli : 15,30 TL KDV Dahil

 
  Güncel Haberler

Kitaplarımızı Tanıyalım: 'Satranç Okulu Dizisi'

Analiz Satranç kitaplarıyla henüz tanışmamış satrançseverlere ve yeni satrançsever adaylarına yayınlarımızı tanıtmak istediğimizi paylaşmıştık.

Bu haftaki konuğumuz 5 kitaptan oluşan bir başka dizi, 'Satranç Okulu':

- Satranç Okulu 1a - hemen al!
- Satranç Okulu 1b - hemen al!
- Satranç Okulu  2 - hemen al!
- Satranç Okulu  3 - hemen al!
- Satranç Okulu  4 - hemen al!
- Satranç Okulu (5 kitap) - hemen al!

Ülkemizden önce yayımlandığı Rusya'da kitaplara gösterilen ilgi, 2012 yılında kapsamlı bir alıştırma kitapları dizisi arayışında olan bizleri Satranç Okulu serisine yöneltti. Okurların seride sunulmuş olan binlerce soruyu çözerek, başlangıç seviyesindeki satranç oyuncusunun hesap kabiliyetinden, ciddi turnuva oyuncusu düzeyindeki satranççıların hesap becerisine ulaşmaları amaçlanıyor. Şimdi sırayla kitaplara göz atalım:

- Satranç Okulu 1a
Sergey Ivashchenko'nun bu ilk kitabında 719 alıştırma bulunmakta. Başlangıç sayfalarında en temel matlara rastlarken (1 Hamlede Kale Matları, 1 Hamlede Vezir Matları, gibi), ilerleyen sayfalarda başlangıçtakine kıyasla daha zorlu alıştırmalar (Fil Fedası Yoluyla 2 Hamlede Mat) okurları bekliyor. Seviyenin ölçülü bir şekilde yükselmesi ise, çalışmayı gerçekten de sistematik yapmakta. Satranç Okulu 1a kitabı, Analiz Satranç bünyesinde yayımlanmış olan kitaplar arasında en fazla baskı sayısına ulaşmış çalışmadır - 12 baskıda 22000 kopya! 

Örnek Sayfalar (görseli tıklayarak büyütebilirsiniz):



- Satranç Okulu 1b
Sergey Ivashchenko'nun 580 alıştırma içeren ikinci kitabında işler okurlar için biraz daha karmaşık bir hal alıyor. Yalnızca başlangıç sayfalarında amaçlanan hedef belirtilmişken (Vezir Kazançları, Kale Kazançları, gibi) daha sonra okurları şu basit soru karşılıyor: 'Nasıl Devam Edilmeli?' Buradaki amaç, verilen ipuçlarını giderek azaltarak, çalışmaları gerçek satranç mücadelesinde olana yaklaştırmaktır. Satranç Okulu 1a ve Satranç Okulu 1b kitaplarını çözen satrançseverlerin temel düzeyde taktik vizyona sahip olacaklarını rahatlıkla iddia edebiliriz!

Örnek Sayfalar (görseli tıklayarak büyütebilirsiniz):



- Satranç Okulu 2
Sergey Ivashchenko'nun 3. kitabında sunulan alıştırmalarla karşılaştığınızda, ilk iki kitaptan sonra önemli bir uyum sorunu yaşayabilirsiniz. 'Satranç zor oyundur, her bünye onu kaldırmaz' sözü bu kitaptaki 1188 zorlu örneği görünce kendini hatırlatır. 4 hamlelik mat sorularıyla başlayan kombinezonların ardından okurları ilk defa oyunsonu çalışmaları ile etütleri bekliyor. Böylece okurların fikir kurma becerilerini geliştirmesi, taşların değerlerinin en yalın biçimde anlamaları ve bilhassa da oyunsonunda her bir hamlenin sahip olduğu kritik önemin farkına varmaları amaçlanmaktadır.  

Örnek Sayfalar (görseli tıklayarak büyütebilirsiniz):



- Satranç Okulu 3
Serinin dördüncü kitabında sahneyi Alexander Mazja alıyor. Satranç Okulu 3'teki bazı alıştırmalar önceki kitapla benzer ve zaman zaman aynı olmakla birlikte yapılan sınıflandırma oldukça öğreticidir (Kombinatif Vizyon, Kısa Varyantların Hatasız Hesabı, Uzun-Forse Varyantlar, gibi). Anlaşılacağı üzere, Satranç Okulu 3 de temel olarak hesap becerisini geliştirme amacına güden, bununla birlikte sunulan etütlerle okurların fikir kurma yetilerini geliştirecek olan çalışmalar barındırmaktadır (toplam 750 soru).

Örnek Sayfalar (görseli tıklayarak büyütebilirsiniz):



- Satranç Okulu 4
Oyunsonları önemi yadsınan, ama esas olarak belki de mücadelenin en kritik bölümü. Sarhan Guliev'in teorik ve pratik konumları derlediği çalışmada, serinin önceki kitaplarından farklı olarak, diyagramların altında yanıtların da birlikte verildiğini görüyoruz. Tahta üzerinde var olan taşlara göre yapılan sınıflandırma ise, okurların güçlük yaşadığı türdeki finallerde kendilerini hem sınamalarına, hem de geliştirmelerine fırsat tanımayı amaçlıyor.

Örnek Sayfalar (görseli tıklayarak büyütebilirsiniz):


Tüm bu kitapları tek tek edineceğiniz gibi, 5 kitabı toplu olarak özel bir indirimle (103,00 TL yerine 85,00 TL) alma şansınız bulunmakta.

Satranç Okulu 1a - hemen al!
Satranç Okulu 1b - hemen al!
Satranç Okulu  2 - hemen al!
Satranç Okulu  3 - hemen al!
Satranç Okulu  4 - hemen al!
Satranç Okulu (5 kitap) - hemen al!

Önümüzdeki hafta kitap tanıtımlarımızı sürdüreceğiz.



 
  Alışveriş Sepeti
Alışveriş sepetinize henüz ürün eklememişsiniz.

  Üye Girişi

  Güncel Haberler

  Anket
Bir sonraki kitabımızın içeriği ne olmalı?
Açılış
Oyunortası - Strateji
Oyunsonu
Oyun Koleksiyonu
Taktik - Soru

Company : ANALİZ YAYINCILIK
End Date : 01.09.2018
URL : https://www.satrancdukkanim.com/
Address : 1789 Sokak No: 9/A Bostanlı
Telephone : +90 232 330 16 56 / +90 536 357 31 56 / +90 532 574 88 73
Email Contact : info@satrancdukkanim.com
 

The following information has been self-reported by the entity to which it relates for the purpose of assignment of a unique identifier (CUI). The information has not been verified nor has the entity been authenticated, credentialed, verified, or investigated in any way.


Sitemizde kullanılan resimler, metinler ve diğer tüm içeriklerin telif hakları firmamıza aittir. Bu sitede yer alan içerikler, firmamızın izni olmadan basılı veya elektronik bir ortamda kesinlikle izinsiz olarak kullanılamaz ve çoğaltılamaz.
Bu sitede, Kolaymağaza™ Profesyonel E Ticaret Sistemi altyapısı kullanılmaktadır.